התקנת מערכות נידוף

חברת גקו שרות למטבחים בע"מ עוסקת גם בתכנון והקמה של מערכות נידוף עשן במטבחים תעשייתיים חדשים/שדרוג מטבחים קיימים.
ההתקנה מתבצעת לאחר ביקור באתר הלקוח, בדיקת צרכי בית העסק, תנאי השטח, היקפי פעילות הצפויים במטבח וסוג/אופי הבישול. לפי נתונים אלו וחישובי ספיקות אויר, נקבעים גודל המנדפים, חתך הארובות והמפוח המתאים למערכת.
החברה מספקת מנדפים ותעלות / ארובות בגדלים המותאמים לצרכי המטבח והבישול, מפוחים בהספיקים ובגדלים שונים ומערכות סינון אויר לפי דרישות איכות הסביבה.
חברת גקו שרות למטבחים בע"מ תספק לך ייעוץ, הדרכה, תכנון והתקנה של מערכת נידוף עשן המותאמת לצרכי העסק שלך. כמו כן החברה תספק לך ליווי צמוד מול רשויות איכות הסביבה וכיבוי אש.
ההתקנה מתבצעת בתאום מראש ובשעות הנוחות ללקוח, על ידי צוותים מיומנים

שינויים במטבחים קיימים

ישנם מקרים רבים בהם מערכת נידוף העשן הותאמה לאופי/סוג מסוים של בישול וכאשר בית העסק משנה את פעילותו, סוג האוכל והיקפי פעילות המטבח, מערכת הנידוף אינה תבצע את תפקידה כראוי כיוון שאינה מותאמת למטבח החדש. במקרה זה יהיה צורך לבחון שוב את הפעילות החדשה וכך להתאים מחדש את המערכת לצרכי המטבח.

דוגמאות לשינויים אפשריים במטבח

שיפור ספיקת אויר של המפוח הקיים (במידה ואפשר) ו/או החלפת מפוח.
הוספת מנדפים חדשים ו/או הזזת מנדפים קיימים.
הוספת מערכת סינון.

מערכת נידוף העשן כוללת

מנדף – המנדף הוא למעשה קולט אדים עשוי נירוסטה והינו ממוקם מעל עמדות הבישול, האפיה ו/או הטיגון.
תעלות מקשרות ומרכזיות – תעלה מקשרת בין מנדף למערכת סינון ולמפוח. במידה וקיימים מספר מנדפים, כל תעלה מקושרת לתעלה מרכזית המובילה למערכת הסינון ולמפוח.
תעלות יכולות להיות אנכיות, אופקיות, עגולות או מרובעות. קוטר התעלות משתנה בהתאם לצרכי המטבח, זאת לפי כמויות בישול / אפייה / טיגון, זמני בישול / אפייה / טיגון וסוג האוכל.
תעלות יכולות להיות גלויות לעין או מעל תקרות אקוסטיות או בתוך פירים ראשיים של מבנים תעשייתיים.

סוגי תעלות

תעלות פח שחור – תעלות תקניות בעובי 1.5 מ"מ, עבות ועמידות בחום. עובי התעלה מאפשר ריתוך בין חלקי התעלה כפי שדורש התקן.
תעלות פח מגולוון – תעלות בעובי משתנה, החל מ-0.6 מ"מ.
ע”פ דרישות מחלקת כיבוי-האש ולפי תקן 1001 הישראלי או NFPA-96 האמריקאי, יש צורך להתקין תעלות יניקה/סניקה מפח שחור בעובי 1.5 מ”מ, העומד ב-250 מעלות למשך שעתיים.
תעלות הפח השחור מרותכות, מלוטשות ונצבעות בצבע יסוד למניעת קורוזיה (חלודה).
חיבור התעלות נעשה ע”י ריתוך מלא, פתחי השרות מובנים עם ברגי פרפר ואטם אסבסט עמיד בטמפרטורות גבוהות.

מערכת סינון – מערכת הכוללת סוגים שונים של פילטרים (מסננים) האמורים לסנן את האויר רווי השמן הנפלט לאוויר.
סוגי פילטרים (מסננים):
מסנני קרטון, אלומיניום, המר גלאס, שקים, אלקטרו סטטי, פחם פעיל.

מפוח – מערכת המורכבת ממנוע המחובר למפוח. ע"י סיבוב המפוח נוצרת שאיבה של אויר מהמטבח החוצה.
מפוחים מגיעים בגדלים שונים ומותאמים לפי צרכי המטבח, כמות המנדפים וסוג בישול.

 

הניסיון הרב הצבור בחברת GAKO שירות למטבחים יחד עם עבודה מקצועית ותכנון נכון מאפשר לחברתנו לעמוד בראש תחום התקנות מערכות הנידוף בישראל ולהעניק ללקוחות תוצר סופי לעבודה יעילה וארוכת טווח  ללא פשרות.