מדוע המנדף לא שואב?
במקרה וקיימת מערכת סינון, ייתכן מאוד כי חלק מהמסננים / פילטרים רוויים בשמן וסתומים.
במידה וקיים מפוח שמונע בעזרת רצועות, ייתכן והרצועות קרועות ואז המפוח אינו שואב.
במקרים מסוימים התעלה ו/או המפוח עלולים להיות מלאים בשמן ו/או לא עברו ניקוי יסודי בעבר.
במקרה ובפתח הפליטה של המפוח קיימת רשת, ייתכן והיא סתומה וצריך להחליף אותה.
במקרים חריגים, כאשר הייתה הפסקת חשמל במסעדה / במטבח, סיבוב המפוח השתנה וכעת מכניס אויר לתוך המסעדה במקום להוציא אויר החוצה.
כאשר לא מנקים את המנדף באופן שוטף (פעמיים בשבוע לפחות, תלוי בסוג הבישול), מצטבר שמן רב במסילות ההיקפיות של המנדף והשמן עולה על גדותיו ומתיל לטפטף.
מסנני הנירוסטה שקיימים במנדף עלולים להיות רוויים בשמן והשמן מתחיל לטפטף. את המסננים צריך לנקות באופן שבועי בהשרייה במים רותחים ומסיר שומנים.
בחלק מהמנדפים קיימים חורים/חריצים דרכם נוזל השמן.
ייתכן והמסננים / פילטרים סתומים ואז עשן חוזר פנימה לתוך אזור המטבח. במקרה זה יש להחליף מסננים / פילטרים.
ייתכן והתעלה רוויה בשמן עד כדי חסומה, דבר הגורם לעשן לחזור פנימה לתוך אזור המטבח.
במקרים מסוימים, מערכת נידוף העשן אינה מותאמת לסוג הבישול מה שמונע מהמערכת להיות אפקטיבית ולנדף את העשן החוצה.
התעלות / הארובות בנויות מקטעים המחוברים זה לזה כאשר לרוב החיבור הוא על ידי ברגים. חיבור זה גורם לתעלה/ארובה להיות לא אטומה עד הסוף. כתוצאה מכך, לאחר תקופה מסוימת, השמן מתחיל לנזול דרך אותם חיבורים. דרך החיבורים הזמן נוזל על התקרה במטבח ומשם לאזור המטבח.
הניקוי מתבצע בשעות בהן המטבח סגור, בכל שעה משעות ביממה הנוחה ללקוח.
באיזו תדירות צריך לבצע ניקוי מנדפים, ארובות, מערכת סינון ומפוח?
לפי דרישת התקן……
במטבחים בהם היקפי הבישול גדולים ו/או סוג האוכל רווי בשמן (כגון: בשר, המבורגרים, אוכל אסייתי מוקפץ וכדומה) מומלץ לבצע ניקוי כל חודשיים / שלושה על מנת למנוע הצטברויות שמן במנדף, בתעלות / ארובות, במערכת הסינון ובמפוח ובכך לצמצם את הסיכוי לשריפה.
צוות העובדים של חברת גקו שרות למטבחים בע"מ מכין את אזור העבודה על ידי פריסת יריעות ניילון על כל ציוד המטבח והרצפה. אם וכאשר במהלך העבודה חלק מהמטבח מתלכלך, הצוות דואג לנקות ולהחזיר את המטבח נקי.