תדירות טיפולים

טיפולים במערכות נידוף

תחזוקה וניקיון במערכות נידוף ואוורור עשן תקן ישראלי ת”י 1001 חלק 6
בחודש יוני 2004 פרסם מכון התקנים בישראלי את התקן-ת”י 1001 חלק 6 “בטיחות אש בבניינים: אוורור והגנה מפני אש במערכות- בישול מסחריות”. תקן ישראלי זה הוא התקן של האגודה הלאומית האמריקאית להגנה מפני אש- NFPA96 משנת 2001 שאושר כתקן ישראלי בשינויים ותוספות.
פירוט הדרישות הנוגעות לפעולות תחזוקה וניקיון במערכות נידוף ואוורור עשן, עפ”י
תקן ישראלי ת”י 1001 חלק 6 פרק 11
11.3 כל מערכת הפליטה (ארובות ומנדפים) צריכה להיבדק ע”י אדם או חברה שזהו תפקידם,
הכשרתם והסמכתם בהתאם לטבלה הבאה

תדירות הטיפול

סוג ונפח הבישול

טיפול חודשי

מערכות המשמשות לבישול באמצעות דלק מוצק (כגון: פחם).

טיפול רבעוני (3 חודשים)

מערכות המשמשות לבישול בנפח גדול (כגון: בישול 24 שעות, בישול סיני בחום גבוה, ואידוי).

טיפול חצי שנתי (6 חודשים)

מערכות המשמשות לבישול בנפח בינוני ובכמות מתונה

טיפול שנתי (12 חודשים)

מערכות המשמשות לבישול בנפח קטן (כגון: עסקים עונתיים, בי”ס, מעונות יום לילדים, או מרכזי יום לגמלאים.

 

מידע מקצועי נוסף עבורך

מנדף למסעדה
מידע מקצועי

מערכות סינון אוויר שאלות ותשובות

מדוע המנדף לא שואב?
מדוע מטפטף שמן מהמנדף?
למה יש לי עשן במטבח?
מדוע מטפטף שמן מהתעלות / ארובות או מתקרת המטבח?
באילו שעות ניתן לבצע ניקוי מנדפים, ארובות, מערכת סינון ומפוח?
האם ניקוי המנדף והתעלות / הארובות יכול ללכלך את המטבח?

קרא עוד »

חושבים שהתוכן יכול לעזור למישהו? נשמח אם תשתפו!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
דילוג לתוכן